"THETAHEALING"
Çok sevgili "Onur", çocukluk ve ergenlik dostum, benim üniversiteye hazırlanma dönemimdeki can yoldaşım, dershane sıralarını paylaştığım can dostum.. annesini, babasını kendi ailem bildiğim canım arkadaşım.. İçindeki parlak ışığın yüzüne, ruhuna, bize bile yansıdığı o kadar belli ki..
İyi ki geldin ve bize ışık oldun şimdiden.. Kurduğun, ilerlediğin, iyileştirici yönünü bahşettiğin tüm güzelliklerin birer birer sana geri döndüğüne eminim..
Bize öğreteceğin çok fazla şey var biliyorum ve Adana'ya ve ordaki tüm arkadaşlarıma da buradan kocaman selam yolluyorum.. Adana'da ThetaHealing Eğitimleri'ne devam eden sevgili Onur'u kutluyor ve başarılarının devamını diliyorum.
Sayın Prof. Dr. Onur Uçak Türer'e bu güzel paylaşımı için NORTHWAY ailesi olarak çok teşekkür ederiz.
SANA DAİR BİR SOHBET
Merhaba ben Prof. Dr. Onur Uçak Türer, Periodontoloji alanında Diş Hekimiyim. Görevim ve hizmetim, diş eti hastalıkları cerrahi tedavi uygulamaları ile bu konuda şikayeti olan hastalarımıza iyileştirici yaklaşımlarda bulunmak ve bu yaklaşımlar hakkındaki deneyimlerimi henüz yeni olan değerli meslektaşlarıma ve öğrencilerime aktarmak üzerine şekillendi.
Hayatımın 36. yılında mesleki alanda Profesörlük ünvanı aldıktan sonra, hayatta “başarı” kavramının ne olduğunu sorgulamaya başladım. Başarılı bir hekim “iyileşme” sürecine nasıl katkı olmalı? Yaşamımın bir evresinde, insanın tam ve bütün olarak iyileşebilmesi için seçilen yolların, anlayışlı ve şefkatli ruhsal başlangıçlara ihtiyaç duyduğunu hissettim. Bizler bir tedaviye ihtiyaç duyduğumuzda, bedenimizde ortaya çıkan semptomların, aslında iyileşmek isteyen ruhumuzun habercileri olduğu sezgisi, bu anlamda yeni ve destekleyici yollar arayışına sürükledi beni. Başarılı bir klinik tedaviye rağmen, geleceğe yönelik tedirginlik ve kaygı taşımaya devam eden çok sayıda hasta varlığı, gerçekleştirdiğim tedavilerin yaşam kalitesi üzerine etkilerini ölçme ve değerlendirme araştırmaları yapmamı sağladı. Neydi yaşamı başarılı ve kaliteli kılan? Mevcut durum içindeki güzelliği, o durumun varlığına şükredecek kadar fark edebilme bilincine sahip olmak değil mi.. Olan her şey, içinde huzuru ve neşeyi barındırmıyor mu.. Dış dünya dediğimiz ve zaman zaman baş etme güçlüğü yaşadığımız konularla önümüze gelen deneyimler, içsel huzurla dolu bir anlayışa sahip olduğumuzda, özgür ve mutlu hissetmemiz için yollara dönüşemezler mi..
İşte böyle, bu fark edişler, yoluma ThetaHealingTM tekniğini çıkardı. Tekniği geliştiren Vianna Stibal'den aldığım eğitimlerle, Uluslararası ThethaHealing Eğitmeni sıfatına sahip oldum. Geldiğim noktada öğrendiklerimi, aktarmak, anlatmak, paylaşmak ve uygulamak üzere çeşitli eğitimler düzenlemekteyim.
SEN KİMSİN?
İnsan beyni, içinde bulunduğu karanlık odadan dış Dünyaya ait veri toplamak ve insanı bu veriler doğrultusunda, dış Dünyaya adapte ve güvende tutmak üzere yapılanmış muhteşem bir mekanizma sergiler. Dünyaya doğduktan itibaren bebek, duyu organları aracılığıyla bilgi toplar ve bu bilgiler, beynin içinde elektrokimyasal sinyaller şeklinde nöral örüntüler oluştururlar. Bu örüntüler doğrultusunda beyin, yaşamakta olduğumuz hayatı projekte eder.
Peki beynimizin, hayatı nasıl deneyimleyeceğimize dair öngörü mekanizması olan “içsel modeli” sadece bebeklik ve çocuklukta edindiğimiz kayıtlara göre mi şekilleniyor? Hayır. Anneannelerimizden, dedelerimizden, geçmiş nesillerimizden, içine doğduğumuz kültürden, çevreden ve kollektif inançların tümünden temel alarak yapılanıyor.
Yani “kim olduğumuz” daha biz doğmadan önce, aktarılan genlerle başlayan, içinde yaşam bulduğumuz anne rahminde gelişen ve çocukluğumuzla şekillenen, verilerin toplamıdır. Bu doğrultuda “benlik” geçmişe aittir diyebiliriz ve hayatı deneyimleme biçimimiz, algımız, çalan bir şarkıda takıldığımız sözler, seçimlerimiz, yaşamakta olduğumuz “an” dan öncesinde kayıt edilmiş içsel modelin yansımalarıdır.
NEDEN THETAHEALING?
Düşünce mi seçimden gelir? Seçim mi düşünceden?
“Dün neden o kadar endişelendiğimi bilmiyorum, ama bütün gece uyuyamadım..”
“Birden anlamsızlaştı herşey..”
“Ya başaramazsam.. ”
“Sürekli koşturmak zorundayım..”
“Hiçbir şeyi yetiştiremiyorum..”
Gün içinde aklımızdan çok sayıda düşünce geçiyor, bu düşünceler bir sonraki adımımızı belirliyor ve buna deneyim diyoruz. Hayatlarımız, deneyimlerimizle inşa ettiğimiz devasa binalardan oluşan yaşayan şehirler gibidir ve bu bağlamda ThetaHealing “kentsel dönüşüm projesi” dir diyebiliriz.
Beynimiz, pek çok konu başlığını, çocukluk sürecinde edindiği bilgilere göre, taslak eylemler şeklinde, bilinçaltının derinlerine kaldırıyor. Öyle özenle saklıyor ki bu verileri, ihtiyaç olduğu anda, raflarındaki toz tutmuş bu anı kitapçıklarında geçtiği şekliyle deneyimi biçimlendiriyor. Örneğin, sert bir ebeveyn ilişkisi içinde büyümüş bir çocuk, sevgiyi incinerek ve azarlanarak deneyimlediyse, beyin için sevgi kavramı “acı veren ve yargılayan” deneyimlerle hissedilir hal kazanıyor. Bu çocuk, büyüdüğünde, ne zaman sevse acı veriyor yada ağır eleştirilere maruz kalıyor.
Beyin, insanın hayatının mutlu olup olmamasına, hayallerini gerçekleştirip gerçekleştirmemesine yada mücadelelerine bakmaz, o sadece, “bilgi” yi ilk öğrendiği ve kayıt ettiği formatta muhafaza eder ve gerektiğinde kullanır. Peki neden bu şekilde bilinçaltı arşiv kayıtlarında yaşıyoruz? Cevabı basit aslında; beynin sıradan bir gün içinde o kadar çok işlevi var ki, her biri için bilinçli ve an’da kararlar vermeye çalışırsa enerjisi bu talebi karşılayamaz. Dolayısıyla, yaşamsal fonksiyonlarımızın ve deneyimlerimizin büyük bir kısmı otomatik kayıtlar üzerinden, enerji tasarrufu ile güven içinde, kesintisiz olarak sağlanıyor.
Geçmiş Olmadan Gelecek De Olmaz
Yapılan araştırmalarda, beynin anıları sakladığı yer olarak bilinen hipokampüs bölgesinin alındığı veya hasar gördüğü insanlarda, geleceğe dair imgeleme ve düşünme becerisinin de kaybolduğu gösterilmiştir. Beyin, geleceği yaratırken, geçmişin şablonlarını kullanır.
Önemli anlarımız, bedenlerimizde anı imzaları şeklinde kayıtlı bulunur. Böylece, bir durum karşısında yaşadığımız hisler, bizi ilgili anı’ya götürür ve yıllar önce öğrendiğimiz şekliyle reksiyonumuzu belirleriz.
Beyin çöp biriktirmez, sakladığı anıların içinde, önemli insani değerler mevcuttur; sevgi, cesaret, saygı, çalışkanlık, huzur, şefkat,.. gibi. Dolayısıyla bir anı’nın görevi, o anı’da saklı olan değerlerin ne olduğu anlayışını kazandığımızda sonlanır ve özgürleşiriz. ThetaHealing, theta dalga boyunda, bilinçli durumdan bilinç altına geçiş sağlanarak, ilgili kök anılara ulaşılmasını ve bu anılarda tutulan inançların, değerlerin idrak edilerek farkına varılmasını sağlar.
Yaşamda değiştirmek istenilen kısır döngüsel deneyimler var ise, bu döngülere sebep olan yerleşik örüntülerin yeniden düzenlenmesi ve hayatı “an’daki sen”in isteklerin doğrultusunda yeniden yapılandırmak için, şefkate ve neşeye dayalı bir yol’dur ThetaHealing.
Organ sistemlerinde tutulan kayıtlar, nesiller boyu aktarılan önyargılar, önemli yaşamsal kavramlarla ilgili farkında olmadığımız inançlarımızın ortaya çıkarılmasını ve iyileşmesini sağlar.
ThetaHealing, insanın atom altı düzeyde sevgiyi deneyimlemesi üzerine kurulu bir felsefeye dayanmaktadır. Bu şekliyle, şefkat ile bilimsel gerçeklerin sarmalandığı ve sunulduğu bir öğretidir.
Yumuşacık sevgiyle sarmalanın..
Prof. Dr. Onur Uçak Türer; Diş Hekimi, ThetaHealing Eğitmeni
Comments